Finance
Finance
12/29/2023
1 min

3 tips om je winst te verhogen in 2024

12/29/2023
1 min

De laatste dagen van 2023 zijn aangebroken. Heb jij al gereflecteerd op afgelopen jaar? Hoe staat het ervoor met je omzet? En hoeveel winst houd je over? Tijdens het ondernemen wordt er vaak gesproken over omzet. Maar er zijn meer cijfers die belangrijk zijn om te zorgen dat jij een fijn inkomen overhoudt. Wil jij een volgende stap maken en in 2024 je winst verhogen? In dit blog deel ik 3 tips om je winst te verhogen in 2024:

1. Breng de winstgevendheid van je aanbod in beeld

Om te beginnen is het van belang om de winstgevendheid van je producten of diensten te begrijpen. Welk product of dienst zorgt voor de meeste winst? Welke producten of diensten leveren juist heel weinig op. Analyseer je aanbod, ontdek de best presterende producten of diensten en focus je met je marketing en sales op dit product of dienst.

2. Maak een financieel plan met je doelen

Een duidelijk financieel plan is de basis van een succesvolle onderneming. Neem de tijd om je doelen voor 2024 op te schrijven en verwerk ze in een financieel plan. Dit plan moet niet alleen omzetdoelen bevatten, maar ook kosten, investeringen en de benodigde winst om je bedrijf te laten groeien. Een goed doordacht financieel plan helpt je op koers te blijven en maakt het eenvoudiger om je voortgang te meten.

3. Bekijk maandelijks je resultaten en neem actie

Het is niet genoeg om slechts één keer per jaar naar je cijfers te kijken. Maandelijkse evaluatie (en eigenlijk het liefst wekelijks) zijn enorm belangrijk om op de hoogte te blijven van de gezondheid van jouw business. Analyseer waar het goed gaat, bekijk wat verbetering nodig heeft en bedenk een actieplan om je doelen te bereiken. Zorg ervoor dat je niet alleen naar winst kijkt, maar ook naar andere belangrijke indicatoren die de gezondheid van je bedrijf weerspiegelen.

Kan jij niet wachten om in 2024 jouw winst te verhogen?  Op 19 januari geef ik een live dag in Breda waarin we met een kleine groep van ambitieuze ondernemers één dag in onze cijfers en business duiken. Ik ga je helpen om te ontdekken waar de kansen liggen en waar het op dit moment lekt. Ook ga ik je leren welke cijfers jou belangrijke informatie geeft over jouw business en hoe jij jouw doelen kan omzetten in concrete actieplannen.

Je gaat sowieso naar huis met een financieel plan en 3 actiepunten om je winst te verhogen! Wil jij hierbij zijn? Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Meld je aan via deze link.

Reacties
Categorieën