Finance
Finance
10/26/2023
1 min

Meer dan 50% van de ondernemers stopt binnen 5 jaar

10/26/2023
1 min

Uit cijfers van het CBS (2022) blijkt dat meer dan 50% van de ondernemers stopt binnen 5 jaar én 30% houdt minder dan het minimumloon over...

Dit zijn statistieken die laten zien hoe uitdagend het ondernemerschap kan zijn. Ik vind dit echt schokkend, en ik wil je laten zien hoe je niet bij deze groep ondernemers hoeft te horen.

Een financieel plan heeft mij geholpen

Ondernemen is zeker niet altijd makkelijk. En leuk. Ik herinner me de eerste maanden van mijn onderneming, Rosa Advies, waarin klanten en inkomsten ook niet meteen voor het oprapen lagen.

Maar gelukkig had ik vanaf het begin een goed financieel plan opgesteld. Dit plan was mijn kompas, leidde me in de juiste richting en gaf me duidelijkheid over wat ik moest doen om mijn doelen te bereiken. Het gaf me ook het vertrouwen om prijzen te vragen die mijn inzet waard waren en ervoor zorgden dat ik mijn salaris kon uitbetalen.

Tips om het ondernemen vol te houden:

Ik wil je graag een aantal tips delen, zodat jij niet bij deze groep gaat horen.

1. Zorg voor een goed financieel plan: Mijn nummer 1 tip voor startende ondernemers is om vanaf het allereerste begin een goed financieel plan te hebben. Het geeft je een duidelijk beeld van waar je naartoe werkt, helpt je je doelen te bereiken en geeft je inzicht in je cijfers.

2. Vraag de juiste prijzen: Dit is eigenlijk onderdeel van het financiële plan. Zorg ervoor dat je de juiste prijzen vraagt voor je producten of diensten. Veel ondernemers onderschatten dit en stellen hun prijzen vast zonder een berekening. Ze doen maar wat.. Hierdoor laten ze veel geld liggen.

3. Houd plezier in het ondernemen: Vergeet niet dat ondernemen leuk moet zijn. Het is jouw passie, dus blijf dat enthousiasme vasthouden. Dit positieve gevoel straal je uit naar je klanten en het maakt de uitdagingen onderweg veel beter te overwinnen.

4. Neem de tijd om je bedrijf op te zetten: Succesvol ondernemen vereist geduld. Geef jezelf de tijd om je bedrijf te laten groeien.

Hulp nodig bij het maken van een financieel plan?

Heb jij hulp nodig bij het maken van meer winst binnen jouw bedrijf? Als Business en Finance Strateeg kan ik je hierbij helpen. Met mijn online cursus Boost Je winst Premium traject, krijg jij toegang tot de online cursussen waarin ik je alle handvatten leer om een goedlopende en gezonde onderneming te runnen. En nee, je hoeft hiervoor echt geen financieel expert te zijn!  Ik ga je leren hoe jij financiële rust en zekerheid kan ervaren, zodat jij je volledig kan focussen op jouw onderneming en daar ook nog eens goed geld mee gaat verdienen. Inclusief 1-op-1 begeleiding!

Plan een gratis kennismakingsgesprek in! Let op: Ik heb slechts een beperkt aantal plekjes beschikbaar, dus wees er snel bij 🙂

Reacties
Categorieën