Finance
Finance
10/03/2023
1 min

3 manieren om meer grip te krijgen op je cijfers

10/03/2023
1 min

Ondernemen kan stress opleveren en al helemaal als het gaat over je financiën. Heb ik wel genoeg klanten? Heb ik wel genoeg omzet? Kan ik mijn rekeningen wel betalen? Doe ik de juiste dingen? Je kan er zelfs wakker van liggen..

Maar ik weet zeker dat ook jij weer die financiële rust kan ervaren. Het enige wat je hiervoor moet doen, is inzicht én grip krijgen op je cijfers.  Hoe je dat doet? Dat vertel ik in deze blog!

Meer grip door financieel overzicht

Om grip te krijgen op je cijfers is het allereerst belangrijk om duidelijk overzicht te hebben van je financiële situatie. Dit betekent dat je al je inkomsten en uitgaven nauwkeurig moet bijhouden.  Dit geeft je een helder beeld van waar je geld naartoe gaat en waar het vandaan komt. Een boekhoudprogramma kan je helpen om overzicht te creëren.

Maak een goede cashflowplanning.

Cashflowproblemen kunnen leiden tot financiële stress. Zorg ervoor dat je een goed beheer hebt over wanneer geld binnenkomt en wanneer het uitgaat. Hoe je een goede cashflowplanning maakt? Dat lees je in deze blog.

Stel financiële doelen en monitor ze

Om grip te krijgen op je cijfers is het belangrijk om financiële doelen te stellen en deze ook daadwerkelijk te monitoren. Ik plan elke vrijdag een momentje in om mijn doelen na te lopen en om te kijken of ik nog op schema loop, wat er beter moet en wat er goed ging.

Naarmate je meer grip krijgt op je cijfers en je financiële situatie verbetert, kun je beginnen met het plannen voor groei en succes op de lange termijn. Dit kan onder meer door te investeren in nieuwe kansen of het uitbreiden van jouw bedrijf.

Heb jij hulp nodig om grip op je cijfers te krijgen? Als Business en Finance Coach kan ik je hierbij helpen! Ik bied zowel een 1-op-1 traject als een online cursus aan, waarin ik je leer hoe je dit zelf kan doen. Benieuwd wat bij jou past? Plan gratis een vrijblijvende call in.

Reacties
Categorieën