Finance
Finance
10/18/2023
1 min

Waarom meer omzet niet altijd beter is..

10/18/2023
1 min

Omzet is vaak het eerste waar ondernemers aan denken als ze net beginnen. Het klinkt aantrekkelijk en ambitieus. Maar laten we eerlijk zijn, als je al een tijdje ondernemer bent, dan begrijp je dat omzet niet alles is. Een hoge omzet zorgt namelijk niet altijd voor meer geld op je bankrekening. Ik leg het je uit in dit artikel:

Het verschil tussen omzet en winst:

Ik deel graag nog even het verschil tussen omzet en winst met je. Winst is het bedrag dat je overhoudt, wanneer je alle kosten van de omzet hebt afgetrokken. En de nadruk ligt hierbij op ALLE kosten: denk aan inkoopkosten, huur, websitekosten, salarissen.

Meer leren over het verschil tussen omzet en winst? Je leest het hier.

Maar hoe zorg je ervoor dat je meer winst overhoud onderaan de streep?

Er zijn verschillende manieren om meer winst over te houden onder aan de streep. Ik deel hier een aantal tips:

1. Meer winst door kostenbeheersing: 

Houd je kosten goed in de gaten en zorg ervoor dat je alleen uitgeeft aan zaken die essentieel zijn voor je bedrijf of zaken die leiden tot meer winst.

2. Meer winst door prijsoptimalisatie

Overweeg je aanbod en je prijzen aan te passen op basis van de waarde die je biedt. Neem je aanbod eens goed door: wat is de winstgevendheid van je producten? Zijn je tarieven in lijn met de tijd die je erin steekt en met de waarde voor je klant?

3. Meer winst door efficiëntie

Werk slimmer, niet harder. Automatiseer repetitieve taken, delegeer wanneer nodig en maximaliseer je productiviteit.

4. Meer winst door een financiële planning

Zorg voor een goed financieel plan en stel doelen voor winstgroei. Houd je voortgang bij en stuur bij waar nodig!

Boost je Winst!

Heb jij hulp nodig bij het maken van meer winst binnen jouw bedrijf? Als Business en Finance Strateeg kan ik je hierbij helpen. Met mijn online cursus Boost Je winst Premium traject, krijg jij toegang tot de online cursussen waarin ik je alle handvatten leer om een goedlopende en gezonde onderneming te runnen. En nee, je hoeft hiervoor echt geen financieel expert te zijn!  Ik ga je leren hoe jij financiële rust en zekerheid kan ervaren, zodat jij je volledig kan focussen op jouw onderneming en daar ook nog eens goed geld mee gaat verdienen. Inclusief 1-op-1 begeleiding!

Plan een gratis kennismakingsgesprek in! Let op: Ik heb slechts een beperkt aantal plekjes beschikbaar, dus wees er snel bij 🙂

Reacties
Categorieën