Finance
Finance
11/17/2023
1 min

Zo behoud je een goede cashflow als zzp’er

11/17/2023
1 min

Hoe klinkt dit voor jou: elke factuur wordt op tijd betaald, je komt nooit voor vervelende financiële verrassingen te staat en geld stroomt binnen? Klinkt geweldig toch?

Wanneer je al een tijdje ondernemer bent, dan weet je dat dit in de praktijk er niet zo aan toe gaat. Daarom heb ik 3 tips voor je op een rijtje gezet hoe je er toch voor kan zorgen om te zorgen voor een goede cashflow als zzp’er:

Maar eerst: wat is ook alweer cashflow?

Cashflow (in Nederland ook wel bekend als kasstromen) is de beweging van geld dat je ontvangt en geld dat je uitgeeft. Als je meer wilt weten wat cashflow precies is en hoe je een goede cashflowplanning maakt, dan kun je dat terug lezen in dit blog.

1. Zorg ervoor dat je inzicht hebt in je inkomsten en uitgaven.

Door een overzichtelijke cashflowplanning te hebben, weet jij precies waar je geld vandaan komt én waar het naar toe gaat. Analyseer deze planning regelmatig. Hierdoor kun je eventuele financiële problemen op tijd ontdekken en aanpakken!

2. Zorg ervoor dat je communicatie over je facturering helder is bij je klant.

Wanneer je klant namelijk weet wanneer ze de factuur kan verwachten, wat de betalingstermijn en -voorwaarden zijn, dan zullen ze eerder betaald worden.

3. Zorg ervoor dat je een financiële buffer hebt.

Mocht je toch voor onverwachte kosten komen te staan, dan heb je altijd een buffer.

Zou jij hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Dan is mijn online training ‘Boost Je Winst’ iets voor jou, waarin je leert wat je financiële overzichten betekenen en hoe je deze kan lezen en interpreteren.

Je leert hoe je je tarieven kan bepalen, en hoe je je ideale aanbod kan samenstellen. De cursus bevat een aantal templates die je zelf kan vullen met jouw cijfers. Zo krijg je snel overzicht en inzicht in hoe jij er financieel voor staat en kan je de financiële impact van te maken keuzes doorrekenen. Een betere basis om winstgevende beslissingen te nemen. Meld je nu aan via deze link.

Reacties
Categorieën