Finance
Finance
11/08/2023
1 min

4 vragen die ik mezelf stel aan de start van iedere nieuwe maand

11/08/2023
1 min

Als Financieel en Business Strateeg vind ik het geweldig om me bezig te houden met cijfers. Wanneer er dan weer een nieuwe maand is aangebroken, stel ik mezelf altijd 4 vragen om inzicht te krijgen in mijn financiële doelen. Deze vragen kun je jezelf natuurlijk ook ieder kwartaal of ieder jaar stellen. In dit artikel leg ik je uit welke 4 vragen dit zijn :

1. Wat waren mijn maanddoelen en heb ik deze behaald?

Allereerst blik terug op de maanddoelen van de afgelopen maand. Maar ik kijk dan niet alleen naar omzet, maar ook naar mijn winstdoel,  een X aantal (nieuwe) klanten die je wilt helpen, X aantal werkuren per week, aantal vakantiedagen, X% passieve omzet.

2. Wat is mijn omzet?

Vervolgens analyseer ik mijn omzet. Was dit meer of minder dan vorige maand? Is dit doel dan ook behaald? En wat is mijn jaaromzet tot nu toe? Lig ik nog goed op schema?

3. Wat zijn mijn kosten?

Iedere maand analyseer ik ook welke kosten ik gemaakt heb. Welke investering heb ik gedaan, wat gaat dit me brengen en wanneer? Ook analyseer ik dan mijn cashflowplanning en schaaf ik bij waar nodig.

4. Welke resultaten heb ik behaald?

Oftwel, wat is mijn brutowinst (de omzet - alle kosten).

Wanneer ik het antwoord heb op deze 4 vragen, ga ik aan de slag met het bedenken van concrete actiepunten om mijn doelen te behalen. Bij iedere vraag bepaal ik wat ik de komende maand verwacht en waar nog acties nodig zijn. Waar ga ik me op focussen komende maand? Wat kan beter? Wat ging goed?

Door mezelf elke maand weer deze 4 vragen te stellen, heb ik inzicht in mijn cijfers en weet ik precies wat ik moet doen om mijn doelen te behalen.

Heb jij hulp nodig bij het analyseren van jouw (maand)cijfers?  Met mijn online cursus Boost Je winst Premium traject, krijg jij toegang tot de online cursus waarin ik je alles leer om een goedlopende en gezonde onderneming te runnen. En nee, je hoeft hiervoor echt geen cijfer knobbel te hebben!  Ik ga je leren hoe jij financiële rust en zekerheid kan ervaren, zodat jij je volledig kan focussen op jouw onderneming en daar ook nog eens goed geld mee gaat verdienen. Inclusief 1-op-1 begeleiding!

Plan een gratis kennismakingsgesprek in! Let op: Ik heb slechts een beperkt aantal plekjes beschikbaar, dus wees er snel bij 🙂

Reacties
Categorieën